40 nyttige fraser for shopping i Kina

Shopping i Kina er en unik opplevelse som kan være både spennende og utfordrende. Kina er kjent for sitt mangfoldige utvalg av varer, fra tradisjonelle håndverk til moderne elektronikk. For å få mest mulig ut av shoppingopplevelsen i Kina er det viktig å forstå kulturelle normer og etikette. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å kommunisere bedre med butikkansatte, men også vise respekt for den kinesiske kulturen.

Sammendrag

  • Å handle i Kina kan være en spennende opplevelse
  • Det er viktig å bruke høflighetsfraser når man handler i Kina
  • Spør om størrelse og farge hvis du er usikker
  • Pruting er vanlig i Kina, og det er viktig å ha forhandlingsteknikker
  • Spør om rabatter og tilbud hvis du ønsker det
  • Butikkansatte kan hjelpe deg hvis du trenger det
  • Betal og takk for kjøpet når du er ferdig
  • Bruk riktige fraser hvis du vil returnere eller bytte varer
  • Spør om levering og frakt hvis du trenger det
  • Nyttige fraser kan hjelpe deg når du handler på marked i Kina

Vanlige høflighetsfraser for shopping i Kina

Når du handler i Kina, er det viktig å bruke høflighetsfraser for å vise respekt og skape en positiv atmosfære. Noen vanlige høflighetsfraser inkluderer å hilse og si takk. Når du går inn i en butikk, kan du si “Nǐ hǎo” som betyr “Hei” på kinesisk. Når du forlater butikken, kan du si “Xièxiè” som betyr “Takk”. Det er også viktig å uttrykke takknemlighet og sette pris på hjelpen du får fra butikkansatte. Du kan si “Wǒ hěn gǎnxiè nǐ de bāngzhù” som betyr “Jeg er veldig takknemlig for hjelpen din”.

Spør om størrelse og farge

Når du handler klær eller sko i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for størrelser og farger. For å spørre om en bestemt størrelse, kan du si “Wǒ yào yīgè zhè zhǒng dàxiǎo” som betyr “Jeg vil ha en av denne størrelsen”. For å spørre om en bestemt farge, kan du si “Wǒ yào yīgè zhè zhǒng yánsè” som betyr “Jeg vil ha en av denne fargen”. Det er også viktig å forstå kinesiske størrelser og målinger, da de kan være forskjellige fra vestlige standarder. Det kan være lurt å be om hjelp fra butikkansatte for å finne riktig størrelse.

Forhandlings- og forhandlingsteknikker

Forhandlinger er en viktig del av kinesisk kultur, spesielt når det gjelder shopping. Når du handler i Kina, er det vanlig å prute på prisen. Noen tips for vellykkede forhandlinger inkluderer å starte med en lavere pris enn det du er villig til å betale, være tålmodig og ikke vise for mye interesse for produktet. Når selgeren gir deg en pris, kan du prøve å gi et mottilbud som er lavere enn det de foreslår. Målet er å komme til en gjensidig fordelaktig avtale.

Be om rabatter og tilbud

Når du handler i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for rabatter og tilbud. For å be om en lavere pris, kan du si “Néng bǎ jiàgé piányi yīdiǎn ma?” som betyr “Kan du gi meg litt rabatt?”. Det er også viktig å forstå begrepet “face” i kinesisk kultur. Face refererer til en persons sosiale status og ære. Når du ber om en rabatt, er det viktig å gjøre det på en høflig måte for å bevare selgerens ansikt. Du kan si “Wǒ zhīdào nǐ de jiàgé hěn hǎo, dànshì wǒ zhǐ néng zhīdào yīdiǎn piányi ma?” som betyr “Jeg vet at prisen din er god, men kan du gi meg litt rabatt?”.

Be om hjelp fra butikkansatte

abcdhe 557

Når du handler i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for å be om hjelp fra butikkansatte. For å be om hjelp med å finne produkter eller størrelser, kan du si “Qǐngwèn, wǒ kěyǐ bāngzhù wǒ zhǎo yīxiē shēngchǎnpǐn ma?” som betyr “Unnskyld, kan du hjelpe meg med å finne noen produkter?”. Det er også viktig å forstå rollen til butikkansatte i Kina. I mange butikker er ansatte opplært til å være hjelpsomme og imøtekommende. De vil gjerne hjelpe deg med å finne det du leter etter og gi deg råd om produkter.

Betaling og uttrykke takknemlighet

Når du betaler for kjøpene dine i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for betaling og takknemlighet. For å betale for kjøpene dine, kan du si “Wǒ xiǎng yòng zhīfùbǎo zhīfù” som betyr “Jeg vil betale med mobilbetaling”. Det er også viktig å uttrykke takknemlighet og sette pris på shoppingopplevelsen. Du kan si “Xièxiè nǐ de bāngzhù, wǒ hěn xǐhuān zhèlǐ de shōuhuò jīnglì” som betyr “Takk for hjelpen din, jeg likte virkelig shoppingopplevelsen her”.

Fraser for retur og bytte

Hvis du trenger å returnere eller bytte et produkt i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for retur og bytte. For å be om en retur eller bytte, kan du si “Wǒ xiǎng huàn yīgè xīn de” som betyr “Jeg vil gjerne bytte til en ny”. Det er også viktig å forstå butikkens retningslinjer og prosedyrer for retur og bytte. Noen butikker kan ha begrensninger på hvor lenge du kan returnere eller bytte et produkt, så det er viktig å sjekke dette før du gjør et kjøp.

Spør om levering og frakt

Hvis du kjøper store eller tunge varer i Kina, kan det være nyttig å vite noen ord og uttrykk for levering og frakt. For å spørre om leveringsalternativer og kostnader, kan du si “Nǐmen yǒu kuàidì fúwù ma?” som betyr “Har dere leveringstjeneste?”. Det er også viktig å forstå fraktregler i Kina, spesielt hvis du kjøper varer som skal sendes til et annet land. Det kan være tollavgifter og begrensninger på hva du kan sende, så det er viktig å være klar over dette før du gjør et kjøp.

Nyttige fraser for shopping på markeder i Kina

Markeder er en populær destinasjon for shopping i Kina, spesielt for turister. Når du handler på markeder, er det viktig å kunne noen ord og uttrykk for å prute og forhandle. For å prute og forhandle på markeder, kan du si “Tài guì le, nǐ néng piányi yīdiǎn ma?” som betyr “Det er for dyrt, kan du gi meg litt rabatt?”. Det er også viktig å forstå den unike shoppingopplevelsen på kinesiske markeder. Markeder kan være overfylte og kaotiske, så det er viktig å være tålmodig og ha en god holdning.

Konklusjon

For å få mest mulig ut av shoppingopplevelsen i Kina er det viktig å forstå kulturelle normer og etikette. Ved å bruke vanlige høflighetsfraser, spørre om størrelse og farge, forhandle og be om rabatter, søke hjelp fra butikkansatte, betale og uttrykke takknemlighet, spørre om retur og bytte, spørre om levering og frakt, og bruke nyttige fraser for shopping på markeder, kan du ha en vellykket shoppingopplevelse i Kina. Det er viktig å vise respekt for den kinesiske kulturen og være åpen for å lære og tilpasse seg lokale skikker og praksis.

Registrer deg for en gratis prøvetime her.

Les mer om Kinesisk Sommerskole for barn og ungdom her.

Lær om vårt internshipprogram i Kina.

Få gratis kinesiske læringsressurser.

Lær om Kinas offisielle ferieplan for 2024

Ønsker du en gratis prøveklasse? Registrer deg!

Bli med på en gratis prøveklasse i kinesisk!

Do you want a Free Trial Chinese Class? Register now!

Join a Free Trial Chinese Class!