HSK 2 Reading Comprehension Test

The HSK (Hanyu Shuiping Kaoshi) is a standardized test for evaluating non-native speakers’ Mandarin language proficiency. This sample HSK Level 2 reading comprehension test contains ten challenging passages. At this level, you should be able to comprehend the main ideas in concise texts. Read each passage carefully and answer the questions that follow.

Passage 1: 李华是医生。他每天早上七点去医院。他喜欢他的工作,因为他可以帮助很多人。

李华做什么工作?

    • A) 教师
    • B) 医生
    • C) 工程师

李华几点去医院?

    • A) 八点
    • B) 九点
    • C) 七点

Passage 2: 王小姐在商店买了一件红色的裙子。她花了200元。她觉得这件裙子很好看。

王小姐在哪儿买了裙子?

    • A) 在书店
    • B) 在商店
    • C) 在学校

王小姐买的裙子是什么颜色?

    • A) 蓝色
    • B) 绿色
    • C) 红色

Passage 3: 张伟每天晚上吃水果。他最喜欢的水果是苹果。他说苹果很甜。

张伟什么时候吃水果?

    • A) 早上
    • B) 下午
    • C) 晚上

张伟最喜欢哪种水果?

    • A) 香蕉
    • B) 苹果
    • C) 橙子

Passage 4: 陈先生住在北京。他家很大。他有两个孩子。

陈先生住在哪里?

    • A) 上海
    • B) 广州
    • C) 北京

陈先生有几个孩子?

    • A) 一个
    • B) 两个
    • C) 三个

Passage 5: 学校的图书馆有很多书。小明每个星期都去一次。

小明每个星期去哪里?

    • A) 商店
    • B) 图书馆
    • C) 医院

图书馆有什么?

  • A) 很多车
  • B) 很多书
  • C) 很多桌子

Passage 6: 妈妈做的饭很好吃。爸爸和我都喜欢。

谁做的饭很好吃?

  • A) 爸爸
  • B) 我
  • C) 妈妈

谁喜欢吃这个饭?

  • A) 只有我
  • B) 只有爸爸
  • C) 爸爸和我

Passage 7: 公园里有很多鸟。每天早上,老人和孩子们都去看。

谁每天早上去公园?

  • A) 老人和孩子们
  • B) 学生
  • C) 动物

公园里有很多什么?

  • A) 鱼
  • B) 花
  • C) 鸟

Passage 8: 我姐姐是老师。她在一所中学教英语。

我姐姐教什么科目?

  • A) 数学
  • B) 英语
  • C) 体育

我姐姐在哪里工作?

  • A) 大学
  • B) 中学
  • C) 幼儿园

Passage 9: 这个周末,我和家人去海边玩。我们玩得很开心。

我和谁去海边玩?

  • A) 朋友
  • B) 同事
  • C) 家人

我们在海边怎么样?

  • A) 很开心
  • B) 很累
  • C) 很冷

Passage 10: 冬天来了,天气变得很冷。人们都穿上了厚厚的衣服。

什么季节来了?

  • A) 春天
  • B) 夏天
  • C) 冬天

天气冷了,人们怎么做?

  • A) 穿厚厚的衣服
  • B) 吃冰淇淋
  • C) 游泳

Answers:

1.B, 2. C, 3. B, 4. C, 5. C, 6. B, 7. C, 8. B, 9. B, 10. B, 11. C, 12. C, 13. A, 14. C, 15. B, 16. B, 17. C, 18. A, 19. C, 20. A

Contact our head teacher, Chen Huimin, at info@lcchineseschool.com if you want to learn Chinese or have additional questions about our Chinese programs. 

REGISTER for our SUMMER CAMP in 2023!

Learn about our Internship Program in China.

Learn about holidays in China in 2023.

Get free Chinese learning resources.

Sign up for a free trial class here.

Sign up for classes here.

Learn more about our Chinese Summer Camp for Children here.

Learn about our Internship Program in China.

Get free Chinese learning resources.

Learn about China’s 2024 Offical Holiday Schedule

Ønsker du en gratis prøveklasse? Registrer deg!

Bli med på en gratis prøveklasse i kinesisk!

Do you want a Free Trial Chinese Class? Register now!

Join a Free Trial Chinese Class!