Kinesisk for bloggere: 25 termer for nettet

Å lære kinesisk har blitt stadig viktigere for bloggere og andre som driver virksomhet på internett. Den kinesiske markedet vokser raskt, og det er mange fordeler ved å kunne kommunisere og drive forretninger på kinesisk. Formålet med denne bloggposten er å gi en oversikt over hvorfor det er viktig å lære kinesisk for internett, samt gi noen tips og ressurser for å komme i gang.

Sammendrag

  • Kinesisk er en viktig ferdighet for bloggere som ønsker å nå det kinesiske markedet.
  • Læring av kinesisk kan hjelpe bloggere med å kommunisere med kinesiske lesere og samarbeidspartnere.
  • Grunnleggende termer som “网页” (nettside) og “下载” (nedlasting) er viktige å lære for å navigere på kinesiske nettsteder.
  • Populære sosiale medier i Kina inkluderer WeChat, Weibo og Douyin.
  • Blogging på kinesisk krever en forståelse av kinesisk skrift og grammatikk, samt kulturelle forskjeller i innhold og tone.

Hvorfor lære kinesisk for internett?

Det kinesiske markedet har blitt en av de største og mest lønnsomme markedene i verden. Med en befolkning på over 1,4 milliarder mennesker, er det et enormt potensial for å nå ut til et stort publikum. Å kunne kommunisere på kinesisk åpner dørene for å nå ut til denne massive målgruppen og bygge et sterkt online nærvær.

I tillegg til det økonomiske potensialet, er det også mange fordeler ved å kunne kommunisere på kinesisk for online kommunikasjon og virksomhet. Kinesiske forbrukere foretrekker ofte å handle på nettsteder og plattformer som er på deres eget språk. Ved å kunne tilby innhold og tjenester på kinesisk, kan man bygge tillit og engasjement med kundene sine.

Grunnleggende internettuttrykk på kinesisk

Når man lærer kinesisk for internett, er det viktig å være kjent med de vanligste uttrykkene som brukes i online kommunikasjon. Noen av de mest brukte uttrykkene inkluderer “网友” (wǎngyǒu), som betyr “nettkamerat” eller “nettfriend”, og “微博” (wēibó), som betyr “mikroblogg”. Disse uttrykkene kan brukes i forskjellige sammenhenger, for eksempel når man snakker om å bygge et nettverk av følgere eller når man refererer til populære sosiale medieplattformer.

For å bruke disse uttrykkene i riktig sammenheng, er det viktig å forstå konteksten de brukes For eksempel kan man bruke uttrykket “网友” når man snakker om å samhandle med følgere på sosiale medier, mens man kan bruke uttrykket “微博” når man refererer til å poste innlegg på en mikrobloggplattform som Weibo.

Sosiale medier på kinesisk

Det er flere populære sosiale medieplattformer i Kina som er verdt å bli kjent med når man lærer kinesisk for internett. En av de mest populære plattformene er WeChat, som er en alt-i-ett meldings- og sosial medieapp. WeChat har over 1 milliard brukere og tilbyr funksjoner som chat, deling av bilder og videoer, samt muligheten til å opprette og administrere bedriftssider.

En annen populær plattform er Weibo, som er en mikrobloggplattform. Weibo ligner på Twitter, der brukere kan poste korte meldinger og dele bilder og videoer. Weibo har også funksjoner som hashtags og trending topics, som kan være nyttige for å øke synligheten og engasjementet med følgere.

Blogging på kinesisk

Hvis man ønsker å starte en blogg på kinesisk, er det noen tips man bør følge for å skrive effektive blogginnlegg. Først og fremst er det viktig å ha en klar målgruppe i tankene og tilpasse innholdet deretter. Det kan også være nyttig å bruke relevante søkeord og uttrykk for å øke synligheten i søkemotorer.

Når man skriver blogginnlegg på kinesisk, er det også viktig å være oppmerksom på kulturelle forskjeller. Kinesiske lesere kan ha forskjellige forventninger til innholdet og språkbruken, så det kan være lurt å gjøre litt research på hva som er populært blant kinesiske bloggere.

E-handel på kinesisk

abcdhe 457

E-handel har blitt svært populært i Kina, og det er mange muligheter for å drive virksomhet på nettet. En av de største e-handelsplattformene i Kina er Alibaba, som tilbyr tjenester som Taobao og Tmall. Disse plattformene gir mulighet for å selge produkter direkte til kinesiske forbrukere.

Når man driver e-handel på kinesisk, er det viktig å ha en god forståelse av kundenes behov og preferanser. Det kan også være nyttig å tilby kundeservice på kinesisk for å bygge tillit og engasjement med kundene.

Søkemotoroptimalisering på kinesisk

For å øke synligheten i søkemotorer i Kina, er det viktig å optimalisere innholdet for kinesiske søkemotorer som Baidu. Noen tips for søkemotoroptimalisering på kinesisk inkluderer å bruke relevante søkeord og uttrykk, samt å lage høykvalitets innhold som er relevant for målgruppen.

Det kan også være lurt å bygge lenker fra andre relevante nettsteder for å øke synligheten i søkemotorer. Dette kan gjøres ved å samarbeide med andre bloggere eller bedrifter, eller ved å delta i relevante online samfunn og fora.

Kinesisk netikette

Når man kommuniserer online på kinesisk, er det viktig å være oppmerksom på kulturelle normer og netikette. For eksempel er det vanlig å være høflig og respektfull i online kommunikasjon, og man bør unngå å bruke vulgært språk eller fornærmelser.

Det kan også være nyttig å være oppmerksom på forskjellige former for hilsener og avslutninger som brukes i kinesisk online kommunikasjon. For eksempel kan man bruke uttrykket “祝你好运” (zhù nǐ hǎo yùn), som betyr “ønsker deg lykke til”, som en hilsen i en e-post eller melding.

Kulturelle forskjeller online i Kina

Det er også viktig å være oppmerksom på kulturelle forskjeller mellom Kina og Vesten når man kommuniserer online. For eksempel kan kinesiske lesere ha forskjellige forventninger til innholdet og språkbruken, så det kan være lurt å gjøre litt research på hva som er populært blant kinesiske bloggere.

Det kan også være nyttig å være oppmerksom på sensitiviteten rundt visse emner i Kina, som politikk og religion. Det kan være lurt å unngå å diskutere disse emnene i online kommunikasjon med kinesiske lesere, med mindre man har en god forståelse av kulturen og ønsker å ta opp disse temaene.

Videre ressurser for å lære kinesisk for internett

Hvis man ønsker å lære mer om å kommunisere og drive virksomhet på kinesisk, er det mange ressurser tilgjengelig. Noen nyttige ressurser inkluderer språklæringsapper som Duolingo og Memrise, samt online kurs og veiledninger.

Det er også mange online samfunn og fora der man kan få hjelp og råd fra andre som lærer kinesisk for internett. Det kan være nyttig å delta i disse samfunnene for å få støtte og inspirasjon fra andre som har lignende mål.

Konklusjon

Å lære kinesisk for internett kan være en verdifull investering for bloggere og andre som driver virksomhet på nettet. Det åpner dørene for å nå ut til det massive kinesiske markedet og bygge sterke online relasjoner med kunder og følgere. Ved å bruke ressurser og tips som er nevnt i denne bloggposten, kan man komme i gang med å lære kinesisk for internett og ta del i de mange mulighetene som finnes.

Registrer deg for en gratis prøvetime her.

Les mer om Kinesisk Sommerskole for barn og ungdom her.

Lær om vårt internshipprogram i Kina.

Få gratis kinesiske læringsressurser.

Lær om Kinas offisielle ferieplan for 2024

Ønsker du en gratis prøveklasse? Registrer deg!

Bli med på en gratis prøveklasse i kinesisk!

Do you want a Free Trial Chinese Class? Register now!

Join a Free Trial Chinese Class!