Kinesisk for teknologi-geeks: 25 termer for den digitale verden

I dagens digitale verden er det viktigere enn noen gang å være flerspråklig, spesielt for teknologi entusiaster. Med Kina som en av verdens største økonomier og en ledende aktør innen teknologi, er det å lære kinesisk språk og terminologi avgjørende for å kunne navigere i den digitale verden. I denne artikkelen vil vi utforske betydningen av å lære kinesisk for teknologi entusiaster og gi en oversikt over viktige kinesiske termer innen ulike teknologiske områder.

Sammendrag

  • Kinesisk er en viktig språk for teknologi-geeks som ønsker å utvide sin kunnskap og karriere.
  • Digitale termer på kinesisk kan være utfordrende, men det er viktig å lære dem for å kommunisere med kinesiske kolleger og kunder.
  • Kinesisk for programmering og utvikling inkluderer viktige begreper som “程序设计” (programmering) og “开发” (utvikling).
  • Kinesisk for kunstig intelligens inkluderer begreper som “人工智能” (AI) og “机器学习” (maskinlæring).
  • Kinesisk for cybersikkerhet inkluderer begreper som “网络安全” (nettverkssikkerhet) og “黑客攻击” (hackerangrep).

Digitale termer på kinesisk

For å kunne forstå og kommunisere effektivt innen teknologibransjen i Kina, er det viktig å være kjent med de vanligste digitale termene på kinesisk. Noen eksempler på slike termer inkluderer “互联网” (hù lián wǎng) som betyr “internett”, “移动应用程序” (yí dòng yìng yòng chéng xù) som betyr “mobilapplikasjon” og “人工智能” (rén gōng zhì néng) som betyr “kunstig intelligens”. Disse termene brukes hyppig i den kinesiske tech-industrien og er viktige å forstå for å kunne delta i samtaler og prosjekter.

Kinesisk for programmering og utvikling

Når det gjelder programmering og utvikling, er det flere programmeringsspråk som er populære i Kina. Noen av de mest brukte språkene inkluderer Java, C ++ og Python. For å kunne kommunisere effektivt innen programmering og utvikling i Kina, er det viktig å lære de kinesiske terminologiene som er knyttet til disse språkene. Det finnes flere ressurser tilgjengelig for å lære kinesisk programmeringsterminologi, inkludert online kurs, ordbøker og språkutvekslingsprogrammer.

Kinesisk for kunstig intelligens

Kunstig intelligens (AI) er et av de mest spennende og raskt voksende feltene innen teknologi, og Kina er en ledende aktør innen dette området. For å kunne delta i AI-prosjekter og forstå den kinesiske AI-industrien, er det viktig å være kjent med de kinesiske termene som brukes innen dette feltet. Noen eksempler på slike termer inkluderer “机器学习” (jī qì xué xí) som betyr “maskinlæring”, “深度学习” (shēn dù xué xí) som betyr “dyp læring” og “人脸识别” (rén liǎn shí bié) som betyr “ansiktsgjenkjenning”. Disse termene brukes hyppig i den kinesiske AI-industrien og er viktige å forstå for å kunne delta i samtaler og prosjekter.

Kinesisk for cybersikkerhet

Cybersikkerhet er et annet viktig område innen teknologi som er avgjørende å forstå for teknologi entusiaster. I Kina er det flere kinesiske termer som brukes innen cybersikkerhet, inkludert “网络安全” (wǎng luò ān quán) som betyr “nettverkssikkerhet”, “黑客” (hēi kè) som betyr “hacker” og “防火墙” (fáng huǒ qiáng) som betyr “brannmur”. For å kunne forstå og delta i samtaler om cybersikkerhet i Kina, er det viktig å være kjent med disse termene og deres betydning.

Kinesisk for e-handel og netthandel

abcdhe 425

E-handel og netthandel har blitt stadig mer populært i Kina, og landet har en av verdens største e-handelsmarkeder. For å kunne delta i den kinesiske e-handelsbransjen, er det viktig å være kjent med de kinesiske termene som brukes innen dette feltet. Noen eksempler på slike termer inkluderer “电子商务” (diàn zǐ shāng wù) som betyr “e-handel”, “在线购物” (zài xiàn gòu wù) som betyr “online shopping” og “支付宝” (zhī fù bǎo) som betyr “Alipay”. Disse termene brukes hyppig i den kinesiske e-handelsbransjen og er viktige å forstå for å kunne delta i samtaler og prosjekter.

Kinesisk for digital markedsføring

Digital markedsføring er et annet viktig område innen teknologi som er avgjørende å forstå for teknologi entusiaster. I Kina er det flere kinesiske termer som brukes innen digital markedsføring, inkludert “搜索引擎优化” (sōu suǒ yǐn qíng yōu huà) som betyr “søkemotoroptimalisering”, “社交媒体营销” (shè jiāo méi tǐ yíng xiāo) som betyr “sosiale medier markedsføring” og “电子邮件营销” (diàn zǐ yóu jiàn yíng xiāo) som betyr “e-post markedsføring”. For å kunne forstå og delta i samtaler om digital markedsføring i Kina, er det viktig å være kjent med disse termene og deres betydning.

Kinesisk for blockchain og kryptovalutaer

Blockchain og kryptovalutaer har blitt stadig mer populært i Kina, og landet har en av verdens største blockchain- og kryptovalutamarkeder. For å kunne delta i den kinesiske blockchain- og kryptovalutaindustrien, er det viktig å være kjent med de kinesiske termene som brukes innen dette feltet. Noen eksempler på slike termer inkluderer “区块链” (qū kuài liàn) som betyr “blockchain”, “加密货币” (jiā mì huò bì) som betyr “kryptovaluta” og “智能合约” (zhì néng hé yuē) som betyr “smart kontrakt”. Disse termene brukes hyppig i den kinesiske blockchain- og kryptovalutaindustrien og er viktige å forstå for å kunne delta i samtaler og prosjekter.

Kinesisk for skytjenester og stordata

Skytjenester og stordata er to viktige områder innen teknologi som er avgjørende å forstå for teknologi entusiaster. I Kina er det flere kinesiske termer som brukes innen skytjenester og stordata, inkludert “云计算” (yún jì suàn) som betyr “sky computing”, “大数据” (dà shù jù) som betyr “stordata” og “人工智能” (rén gōng zhì néng) som betyr “kunstig intelligens”. For å kunne forstå og delta i samtaler om skytjenester og stordata i Kina, er det viktig å være kjent med disse termene og deres betydning.

Konklusjon

Å lære kinesisk språk og terminologi er avgjørende for teknologi entusiaster som ønsker å lykkes i den digitale verden. Gjennom denne artikkelen har vi utforsket betydningen av å lære kinesisk for teknologi entusiaster, samt gitt en oversikt over viktige kinesiske termer innen ulike teknologiske områder. For de som ønsker å lære kinesisk for teknologi, er det flere tips som kan være nyttige. Dette inkluderer å ta kinesiske språkkurs, bruke språkutvekslingsprogrammer, lese kinesiske teknologibøker og delta i teknologisamfunn og arrangementer i Kina. Ved å lære kinesisk språk og terminologi vil teknologi entusiaster kunne utvide sin kunnskap og muligheter i den digitale verden.

Sign up for a free trial class here.

Sign up for classes here.

Learn more about our Chinese Summer Camp for Children here.

Learn about our Internship Program in China.

Get free Chinese learning resources.

Learn about China’s 2024 Offical Holiday Schedule

Ønsker du en gratis prøveklasse? Registrer deg!

Bli med på en gratis prøveklasse i kinesisk!

Do you want a Free Trial Chinese Class? Register now!

Join a Free Trial Chinese Class!