Navigere på kinesiske flyplasser: 20 nyttige uttrykk

Kina er et land med en stor og voksende flyindustri, og det er mange forskjellige flyplasser å velge mellom når du reiser rundt i landet. Fra de travle internasjonale flyplassene i Beijing og Shanghai til mindre regionale flyplasser, er det viktig å forstå flyplasskulturen i Kina for å gjøre reisen så jevn som mulig.

Sammendrag

  • Kinesiske flyplasser kan være utfordrende å navigere på uten kinesisk språkkunnskap
  • Å lære noen grunnleggende uttrykk på kinesisk kan hjelpe deg å kommunisere med personalet på flyplassen
  • 20 nyttige uttrykk kan hjelpe deg å finne veien på kinesiske flyplasser
  • Å hilse på kinesisk og vise respekt kan hjelpe deg å få oppmerksomhet fra personalet
  • Innsjekking og bagasjehåndtering på kinesiske flyplasser kan være annerledes enn det du er vant til
  • Sikkerhetskontroll og tollprosedyrer i Kina kan være strengere enn i andre land
  • Å vite hvordan du finner din gate og ombordstigningsprosedyrer kan spare deg for stress og forvirring
  • Kjøp av mat, drikke og suvenirer på kinesiske flyplasser kan være en fin måte å oppleve kinesisk kultur på
  • Nødvendige helse- og sikkerhetsforholdsregler på kinesiske flyplasser bør tas på alvor
  • Å planlegge reisen på forhånd og være forberedt kan gjøre opplevelsen på kinesiske flyplasser enklere og mer effektiv.

Viktigheten av å kunne kommunisere på kinesisk

Kommunikasjon kan være en utfordring når du reiser til et fremmed land, spesielt hvis du ikke snakker språket. I Kina er det ikke alltid like vanlig å finne engelsktalende personell på flyplassene, spesielt utenfor de større byene. Derfor er det svært nyttig å kunne noen grunnleggende kinesiske fraser for å kunne kommunisere med flyplasspersonalet og navigere rundt på flyplassen.

20 nyttige fraser for å navigere på kinesiske flyplasser

Når du reiser gjennom kinesiske flyplasser, er det noen grunnleggende fraser som kan være svært nyttige å kunne. Dette inkluderer fraser som “Hvor er toalettet?”, “Hvor er innsjekkingsskranken?” og “Kan du hjelpe meg med å finne min gate?”. Å kunne disse frasene vil hjelpe deg med å finne veien rundt på flyplassen og få den hjelpen du trenger fra personalet.

Hvordan hilse på kinesisk og få oppmerksomhet fra flyplasspersonalet

I Kina er det viktig å følge visse kulturelle normer når det gjelder hilsener. En vanlig måte å hilse på er å si “Nǐ hǎo” (你好), som betyr “Hei”. Det er også vanlig å bruke tittelen “Xiānsheng” (先生) for menn og “Nǚshì” (女士) for kvinner når du henvender deg til noen. Når du ønsker oppmerksomhet fra flyplasspersonalet, kan du si “Qǐng wèn” (请问), som betyr “Unnskyld meg”.

Innsjekking og bagasjehåndtering på kinesiske flyplasser

Innsjekkingsprosedyrer på kinesiske flyplasser kan variere avhengig av flyselskapet og flyplassen du reiser fra. Generelt sett må du ha passet ditt klart, og du må sjekke inn bagasjen din ved innsjekkingsskranken. Det er viktig å følge instruksjonene fra personalet nøye for å unngå vanlige feil og forsinkelser.

Sikkerhets- og tollprosedyrer i Kina

abcdhe 528

Sikkerhets- og tollprosedyrer på kinesiske flyplasser kan være strengere enn det du er vant til hjemmefra. Du må gå gjennom sikkerhetskontrollen, hvor du blir bedt om å fjerne metallgjenstander fra lommene, ta av beltet og ta ut elektroniske enheter fra bagasjen. Tollprosedyrer kan også være strenge, spesielt hvis du har med deg varer som er begrenset eller forbudt å ta med inn i Kina. Det er viktig å være forberedt og følge instruksjonene fra personalet for å unngå problemer.

Finne din gate og ombordstigningsprosedyrer

Når du har sjekket inn og gått gjennom sikkerhetskontrollen, må du finne din gate for ombordstigning. Dette kan være en utfordring på store flyplasser, spesielt hvis du ikke er kjent med layouten. Det er viktig å følge skiltingen og bruke informasjonstavlene for å finne riktig gate. Når det er tid for ombordstigning, følg instruksjonene fra personalet og vær oppmerksom på eventuelle endringer eller forsinkelser.

Kjøp av mat, drikke og suvenirer på kinesiske flyplasser

Kinesiske flyplasser tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter, inkludert restauranter, kafeer og butikker som selger suvenirer og lokale produkter. Når du kjøper mat og drikke, kan det være lurt å prøve lokale retter og smaker. Når du kjøper suvenirer, vær oppmerksom på priser og kvalitet, og unngå eventuelle svindel eller falske produkter.

Nødvendige helse- og sikkerhetstiltak på kinesiske flyplasser

Når du reiser gjennom kinesiske flyplasser, er det viktig å ta nødvendige helse- og sikkerhetstiltak for å holde deg frisk og trygg. Dette inkluderer å vaske hendene regelmessig, bruke håndsprit, unngå kontakt med syke mennesker og følge eventuelle retningslinjer eller advarsler fra helsemyndighetene. Det er også viktig å være oppmerksom på dine eiendeler og holde dem trygge under reisen.

Nyttige tips for å gjøre reisen gjennom kinesiske flyplasser enklere og mer effektiv

For å gjøre reisen gjennom kinesiske flyplasser så jevn som mulig, er det noen generelle tips du kan følge. Dette inkluderer å være tidlig ute, ha alle nødvendige dokumenter klare, pakke lett og organisert, og være oppmerksom på eventuelle endringer eller forsinkelser. Du kan også bruke ventetiden på flyplassen til å slappe av, utforske butikkene eller få litt arbeid gjort.

Konklusjon:
Å reise gjennom kinesiske flyplasser kan være en spennende opplevelse, men det kan også være utfordrende hvis du ikke er kjent med kulturen og språket. Ved å forstå flyplasskulturen i Kina, kunne kommunisere på kinesisk, og følge nødvendige prosedyrer og retningslinjer, kan du gjøre reisen så jevn som mulig. Husk å være tålmodig, høflig og respektfull mot personalet og andre reisende, og nyt opplevelsen av å utforske Kina gjennom sine flyplasser.

Registrer deg for en gratis prøvetime her.

Les mer om Kinesisk Sommerskole for barn og ungdom her.

Lær om vårt internshipprogram i Kina.

Få gratis kinesiske læringsressurser.

Lær om Kinas offisielle ferieplan for 2024

Ønsker du en gratis prøveklasse? Registrer deg!

Bli med på en gratis prøveklasse i kinesisk!

Do you want a Free Trial Chinese Class? Register now!

Join a Free Trial Chinese Class!